Agile DevOps door
experts en expertise uit de praktijk

Een mindset waarin wendbaarheid centraal staat, met als doel maximale waarde te leveren voor de business op het juiste moment.

Agile DevOps

Steeds meer bedrijven passen agile werkwijzen toe en dat aantal neemt nog steeds toe. Het opschalen van agile (scaling agile) is een belangrijk aandachtspunt nu grotere bedrijven agility willen in grote projecten of het hele bedrijf. Hierbij gebruiken ze concepten als Continuous Integration, Continuous Delivery en DevOps. De rol en afhankelijkheid van automatisering neem hierdoor toe met (grote) gevolgen voor teams.

Onze visie op Agile

Wij zien agile als een mindset om zoveel mogelijk waarde en daarmee kwaliteit te leveren; value to some person. De theorie is relatief simpel, maar de implementatie ervan vaak lastig. Er is geen standaardaanpak om agile te werken, want elke situatie is anders. Tegelijkertijd neemt het belang van kwalitatief goede software toe door de toenemende omvang en complexiteit van informatietechnologie. Dat vraagt om voldoende kennis en vaardigheden.

Wendbaarheid is niet iets wat vanzelf gaat. Het vraagt om gemotiveerde, multidisciplinaire teams met veel lerend vermogen. Het vraagt om mensen die zelfsturing omarmen en met elkaar op zoek gaan naar wat voor hen werkt. Dat alles werkt alleen als u beseft dat het niet zozeer een proces aanpassing is, maar ook een cultuur verandering vergt. Wij kunnen u hiermee helpen en dat doen we graag en met veel passie!

In deze workshop leert u intensief en effectief samenwerken om snel en efficiënt de juiste specificaties en requirements op te stellen waarmee het mogelijk is de juiste software op te leveren en deze (geautomatiseerd) te testen.

Has the agile world seen any improvements in its application of ‘continuous communication’ or is poor communication still the number one reason for projects failing?

Wat is DevOps?

DevOps is enerzijds te beschouwen als een professionele beweging vanuit een groep mensen met de overtuiging dat met een juiste combinatie van technologie en attitude men daadwerkelijk het (positieve) verschil kan maken met softwareontwikkeling en -beheer.

Anderzijds is DevOps een samensmelting van aspecten waaronder automatisering, metrieken en lean(principes). Deze aspecten zijn relevant voor de gehele waardeketen: van idee tot en met de software in productie. Uiteindelijk resulteert dit in een betere grip op het sneller, beheerst leveren van kwalitatief goede software.

Hoe kunnen we u helpen?

DevOps is geen doel op zich, maar een ontdekkingstocht naar continu leren, verbeteren en het toepassen van de juiste middelen binnen de juiste context. DevOps is een organisatorische evolutie naar optimale (software)kwaliteit in de hele waardeketen en vergt een investering in kennis, cultuur en techniek. Het begrijpen van DevOps is niet voldoende, het daadwerkelijk kunnen toepassen van de principes is minstens zo belangrijk.

Maar het kost tijd en energie om deze gedragsverandering (bij iedereen) tot stand te brengen. Het is een ‘alle hens aan dek’ mentaliteit van ontwikkelteams en beheerders om kwaliteit te waarborgen. DevOps resulteert uiteindelijk in snelle en betrouwbare softwareopleveringen die ook nog eens makkelijk beheersbaar zijn. Bij uw DevOps ontdekkingsreis is Improve de reisleider, u kiest de route.

Er bestaat geen standaard implementatie voor DevOps. Echter, inzicht krijgen in de typische problemen die DevOps probeert op te lossen en het (onder)kennen van de juiste middelen helpt om DevOps beter te begrijpen en toe te passen. Denk aan:

  • hoe realiseren we snellere en betrouwbare deployments?
  • waarom werken testers, ontwikkelaars en beheerders niet goed samen?
  • welke DevOps principes helpen ons om kwalitatief goede software op te leveren?

Improve heeft alles in huis om u als klant te helpen effectief agile te werken met als resultaat een betere kwaliteit! Onze dienstverlening is idealiter een combi van alles wat we kunnen: advies, coaching, training en detachering van ervaren, gedreven mensen die niet alleen uitvoeren, maar u en uw teams verder helpen. Heel concreet hebben we een serious cardgame ontwikkeld die erop is gericht de kwaliteit binnen het agile proces te verbeteren: AQuA.

Training

Wij verzorgen trainingen die uw mensen en teams de essentiële vaardigheden en kennis leren. Scrum master en product owner trainingen om de basis van methoden als Scrum te leren. Maar ook op het gebied van agile management, DevOps en Behaviour Driven Development  kunt u bij ons terecht. Onze maatwerk workshops en trainingen voor testers, programmeurs, informatie analisten en teams maken het pakket compleet.

Waarom Improve Quality Services?

Improve Quality Services heeft ruime praktijkervaring met agile werken als trainer, coach, procesinrichter, Scrum Master, Release Train Engineer, Product Owner en Tester bij gerenommeerde klanten. Onze consultants hebben uitgebreide ervaring met procesverbetering, coachen en opleiden. Improve is dé opleider op het gebied van agile quality. Improve streeft naar continue innovatie en verzorgt met regelmaat keynotes, presentaties en workshops op toonaangevende internationale conferenties.

Wat kan Improve Quality Services voor u betekenen?

Maak een afspraak met één van onze experts via 040 202 18 03 of onze Contactpagina.

adviseren. leren. doen. Improve.

Scroll naar boven