Waarom testautomatisering steeds
belangrijker wordt in de praktijk

Software wordt steeds complexer en de druk op organisaties om producten sneller naar de markt te brengen wordt groter.

Testautomatisering

Daarom worden producten steeds vaker incrementeel en/of iteratief ontwikkeld (denk aan agile en DevOps). Bij deze manier van ontwikkelen is vereist dat er continu inzicht is in werking en kwaliteit van de op te leveren software en zijn de  regressietesten belangrijker dan ooit. Testautomatisering is daarom niet langer een gemak maar een harde noodzaak om in een snelle wereld software te maken die juist werkt en tevens de juiste functionaliteit biedt.

De voordelen

Voordelen van testautomatisering kunnen onder andere zijn:

 • Snel feedback over de status van het product
 • Vergroten van de testdekking en -diepgang
 • Vergroten van de test mogelijkheden
 • Saai repeterend werk uitbesteden aan tools
 • Genereren van testdata
 • Opzetten en uitrollen van testomgevingen

Het automatiseren van testen vereist kennis en vakmanschap. Een testautomatiseerder is iemand die kan automatiseren én testminded is. Iemand die snapt op welk abstractieniveau een ontwikkelaar werkt én snapt op welke manier een tester denkt. Hij of zij kan dit ook vertalen naar onderhoudbare oplossingen voor beiden, die op elkaar aansluiten.

U leert over en oefent met ontwikkeling van test automatisering, deployment en verbetering volgens de internationaal erkende ISTQB standaard. De training bereidt u voor op het examen ISTQB Advanced Test Automation Engineer.

The theme of this Agile Record is “test-driven development”. TDD is a method of learning while writing clean, maintainable, highquality code.

Onze aanpak

Testautomatisering vraagt om een visie, strategie en architectuur die bij uw organisatie past. Alleen door het op maat te maken kan testautomatisering succesvol zijn. Hiervoor zijn technische en organisatorische oplossingen nodig. Vaak zijn al veel bestaande mogelijkheden qua tools en automatisering aanwezig. Bespaar op de kosten door slim hergebruik van deze technische oplossingen. Met de juiste strategie en architectuur is testautomatisering op lange termijn onderhoudbaar en effectief.

Wij beginnen met een analyse van de huidige architectuur, het ICT-landschap en de organisatie. Op basis van deze analyse stellen wij een strategie op met betrekking tot de invoering van testautomatisering. Hierna volgt een toolselectie en het feitelijke inrichten van uw testautomatisering en -framework. Tot slot worden de daadwerkelijke checks geautomatiseerd, waarbij er uiteraard ook wordt gekeken naar het beheer en onderhoud van de geautomatiseerde testsuite.

Hoe kunnen we u helpen?

Improve Quality Services kan u op vele manieren van dienst zijn. We kunnen u alles uit handen nemen door binnen uw organisatie testautomatisering op te zetten en in te richten. Veel liever werken we met u samen en leiden wij uw medewerkers op. Onze experts adviseren en coachen. Belangrijk is dat de aanpak geborgd wordt in uw organisatie.

Onze diensten bestaan uit:

 • Training & workshops
 • Advies en Consultancy
 • Ontwikkeling en implementatie van tools en framework
 • Coaching on the job
 • Interim diensten

Improve heeft al bij vele klanten in verschillende sectoren succesvol testautomatiseringsprojecten projecten opgezet, begeleid en uitgevoerd. Wij zijn onafhankelijk van tools en leveranciers en hebben een jarenlange ervaring met zowel commerciële als open source tooling in een grote verscheidenheid van architecturen, sectoren en organisaties.

Trainingen

In ons trainingsprogramma onderscheiden wij 3 trainingen op het gebied van Testautomatisering:

ISTQB Advanced Test Automation Engineer

Een certificerende training, gericht op testers die meer willen weten over het gebruik en het opzetten van test automatisering. Twee dagen met simulaties samen met collega testers hands-on aan de slag, afgesloten met een derde dag die met name voorbereidt op het examen.

The Test Minded Automater

Voor developers die willen leren hoe je tests onderhoudbaar en efficiënt automatiseert, welke tools daarvoor het meest geschikt zijn en hoe je die kunt gebruiken. Een driedaagse doe-training waarin het automatiseren van low level unit tests aandacht krijgt, er ook aandacht wordt besteed aan de over-all teststrategie, design for testability en het testen van API’s en GUI’s. Met een uitstapje naar Exploratory testing. Uiteraard komen er vele bekende tools en suites voorbij.

The Automation Minded Tester

Voor testers die willen leren hoe je tests onderhoudbaar en efficiënt automatiseert, welk type tools daarvoor het meest geschikt zijn en hoe je die kunt gebruiken. Een driedaagse doe-training waarin we beginnen met de basisprincipes van ontwikkelen. Er wordt aandacht besteed aan unit tests maar vooral ook aan het testen van API’s en GUI’s. Met een uitstapje naar Business Driven Development. Uiteraard komen er vele bekende tools en suites voorbij.

Daarnaast verzorgen wij diverse trainingen op het gebied van performance en tooling voor functioneel testen zoals Selenium Foundation, Java for tester, C# for testers en Python for testers.

Wat kan Improve Quality Services voor u betekenen?

Maak een afspraak met één van onze experts via 040 202 18 03 of onze Contactpagina.

adviseren. leren. doen. Improve.

Scroll naar boven