Requirements Engineering door
experts en expertise uit de praktijk

Ongeacht de gekozen ontwikkelmethodologie zijn requirements enorm waardevol. Dat was zo, dat is zo en dat zal altijd zo blijven.

Requirements Engineering

Problemen met het opstellen van de juiste requirements? Zijn ze niet volledig of up-to-date? Documentatie en een ontwikkeld systeem niet in sync? Improve kan u helpen! We optimaliseren uw organisatie, processen, vaardigheden en producten door het uitvoeren van assessments, het opstellen en implementeren van verbeterplannen, en het verzorgen van workshops en trainingen. Improve is gespecialiseerd in consultancy en training op het gebied van systeemontwikkeling. Uw partner in een steeds veranderende digitale wereld!

Alle eisen op een rij met requirements engineering

Iedereen die bij software- of systeemontwikkeling betrokken is, heeft zijn eigen wensen en eisen. Requirements engineering en management vormen dan ook het vertrekpunt van elk ontwikkelproces.

Een gecertificeerde training over requirements engineering gegeven door experts.

Bij de NS heeft het Test Competence Centre samen met Improve Quality Services geëxperimenteerd om met Reinforcement Learning e-learnings te testen om daarmee saai testwerk te vervangen door AI.

Waarde van requirements

Als u een IT-product (systeem, software, proces) ontwikkelt, zijn daar veel partijen bij betrokken. Met allemaal hun eigen wensen en eisen – requirements – waar u in meer of mindere mate rekening mee moet houden. Bij elke stap in het ontwikkelproces, of dit nu waterval, V-model, of Agile is, is het van belang om te weten wat de requirements zijn. Maar ook of daar wel overeenstemming over is. Of ze bindend zijn en vooral: wat de waarde ervan is voor de stakeholders.

Met Requirements Engineering achterhaalt u de behoefte van die stakeholders en legt u de vraag vast waarop het te ontwikkelen product het antwoord moet zijn. Verder koppelt u dit terug aan de stakeholders zodat zij kunnen controleren of u hen begrepen hebt en of u hun vraag goed verwoord hebt

Requirements development en requirements management

Bij het ontwerp of aanpassen van een systeem is het noodzakelijk om requirements vast te stellen en te analyseren. Wilt u een audit uitvoeren op uw proces of requirements-document? Of misschien een proces en bijhorende procesmodellen inrichten? De requirement engineers van Improve helpen u de wensen en doelen van alle belanghebbenden boven tafel te krijgen, te detailleren en vast te leggen in requirements, user stories of examples (requirements development). Daarnaast geven ze ook advies over het beheer ervan (requirements management). Al onze consultants zijn gecertificeerd als requirements engineer volgens de internationale standaard voor requirements engineering (IREB). Ze werken als agile business analyst (CABA) en hebben kennis van technieken als Specification by Example (SbE) en Behaviour Driven Development (BDD). Ook voor agile requirements engineering kunt u bij ons terecht.

Met Requirements Engineering achterhaalt u de behoefte van die stakeholders en legt u de vraag vast waarop het te ontwikkelen product het antwoord moet zijn. Verder koppelt u dit terug aan de stakeholders zodat zij kunnen controleren of u hen begrepen hebt en of u hun vraag goed verwoord hebt

Waarom Improve Quality Services?

Improve Quality Services heeft ruime praktijkervaring met requirements engineering als  trainer, coach, procesinrichter en Tester bij gerenommeerde klanten. Onze consultants hebben uitgebreide ervaring met procesverbetering, coachen en opleiden. Improve is dé opleider op het gebied van requirements. Improve streeft naar continue innovatie en verzorgt met regelmaat keynotes, presentaties en workshops op toonaangevende conferenties.

Wat kan Improve Quality Services voor u betekenen?

Maak een afspraak met één van onze experts via 040 202 18 03 of onze Contactpagina.

adviseren. leren. doen. Improve.

Scroll naar top