Context-driven aanpak bij ASML

Sinds enige maanden werkt Ruud Cox als Functioneel Cluster Tester bij ASML. Deze rol is over het algemeen beter bekend als Test Architect. ASML produceert lithografiesystemen voor de chipindustrie. Deze systemen belichten wafers met een sporenpatroon van een chip. Het metrologie software cluster waarvoor Ruud werkt is verantwoordelijk voor de kwaliteit van het beeld wat op elke wafer wordt geprojecteerd. De algoritmes voor het handhaven van de kwaliteit zijn geïmplementeerd in software.

Een verantwoordelijkheid van de Functioneel Cluster Test Architect is het bepalen van de test strategie. Als basis voor het opstellen van de test strategie wordt gebruik gemaakt van het Heuristic Test Strategy Model van James Bach. Dit model is uitermate geschikt om inzicht te krijgen in de context van het cluster, de elementen waaruit de software bestaat en ook wat de belangrijkste kwaliteitsaspecten van de software zijn.

Het resultaat van de context analyse wordt vastgelegd in een Product Ecologie. Dit is een visueel model met alle factoren die belangrijk zijn voor het maken en onderhouden van de test strategie.

Om inzichtelijk te maken uit welke elementen de software bestaat, wordt de software vanuit zeven perspectieven geanalyseerd. Deze perspectieven zijn; structuur, functie, data, interfaces, platform, operatie en tijd en gaat dus veel verder dan alleen requirements coverage en code coverage.

Op basis van dit uitgebreide coverage model, de context analyse en de belangrijkste kwaliteitsaspecten wordt een test strategie opgesteld waarmee meer fouten gevonden worden en waarmee het risico op fouten bij de klanten nog verder wordt verkleind.

Wat kan Improve Quality Services voor u betekenen?

Maak een afspraak met één van onze experts via 040 202 18 03 of onze Contactpagina.

adviseren. leren. doen. Improve.

Scroll naar boven