Context-driven testen bij CZ

CZ vroeg Improve Quality Services om ondersteuning bij een test verbetering traject. CZ wil meer gecontroleerd testen en de inzichtelijkheid van het testen verbeteren. Daarnaast is het belangrijk om sneller te testen en de kwaliteit te verhogen.

Testverbetertraject opzetten

Het test verbeter traject bestaat uit 4 pijlers: Test Data Management, Test Automatisering, Test Omgevingen en Procedures.

In de uitwerking van de laatste was er behoefte aan procedures en templates. Hierbij is CZ geholpen deze op te stellen en haar medewerkers te trainen. Hierbij hebben we in gezamenlijk overleg gebruik gemaakt van context-driven elementen en het heuristic test strategie model uit de Rapid Software Testing training van James Bach en Michael Bolton.

Met name het trainen van het opstellen van een gedegen test strategie en de nog te geven workshops voor testuitvoering op basis van deze test strategie met het gebruik van heuristieken, gaan ervoor zorgen dat het testen naar een hoger plan getrokken wordt. Hierdoor wordt het testen inzichtelijker en daardoor beter controleerbaar. Bovendien is iedereen ervan overtuigd dat het testen beter zal worden en ook sneller zal gaan doordat CZ wil investeren in vaardigheden door middel van trainingen.

Wat kan Improve Quality Services voor u betekenen?

Maak een afspraak met één van onze experts via 040 202 18 03 of onze Contactpagina.

adviseren. leren. doen. Improve.

Scroll naar boven