Grote Nederlandse bank – ruim 100 workshops ET en ATDD

In de afgelopen maanden heeft Improve Quality Services BV een grote Nederlandse bank geholpen om een groot deel van haar agile software engineers te trainen op het gebied van testen.

Test awareness vergroten

Een belangrijk doel was om de test awareness binnen de agile teams te verhogen en in het bijzonder om de engineers te trainen op het gebied van van Exploratory Testing en Acceptance Test Driven Development. Hierbij heeft Improve opleidingskundige kennis ingebracht, trainingsmateriaal ontwikkeld én ruim 100 workshops succesvol verzorgd.

Flexibiliteit en slagkracht

Kenmerkend aan dit traject was de korte opstartperiode en het grote volume: slechts vier weken tussen de eerste kennismaking en het opleiden van de eerste 50 engineers. Het team van Improve, bestaande uit een opleidingskundige en een aantal trainers, heeft samen met een team binnen de bank een opleidingsplan gemaakt, leerdoelen opgesteld en deze vertaald in trainingsmateriaal. Hiervoor is zoveel mogelijk bestaand materiaal geselecteerd, maar ook nieuw materiaal ontwikkeld in samenwerking met medewerkers van de bank. Er is zo optimaal mogelijk maatwerk geleverd binnen de beschikbare tijd. Uiteindelijk zijn ongeveer 500 software engineers met een grote diversiteit (van mainframe- tot app-ontwikkelaars) opgeleid. Improve heeft hier grote flexibiliteit en slagkracht getoond. De workshops hebben geleid tot spontane aanvragen uit andere delen van de organisatie, die ook kennis willen opdoen van Exploratory Testing en Acceptance Test Driven Development en gecoacht willen worden in de toepassing.

Wat kan Improve Quality Services voor u betekenen?

Maak een afspraak met één van onze experts via 040 202 18 03 of onze Contactpagina.

adviseren. leren. doen. Improve.

Scroll naar boven