Kwaliteit van een Medical Device aantonen met Exploratory Testing

Het leuke van werken bij Improve is dat je opdrachten in verschillende domeinen kan doen. Na veel auditwerk voor tunnels gingen we aan de slag voor een heel ander veiligheidskritisch systeem. Deze keer in het medische domein.

Standaarden voor veiligheid

Voor alle veiligheidskritische systemen geldt dat ze aantoonbaar veilig moeten zijn om menselijk letsel, of zelfs dodelijke ongevallen te voorkomen. Hier zijn allerlei standaarden van toepassing. Om in Europa een medische applicatie te mogen leveren is een CE markering vereist. Bij RVC leverden we de benodigde input voor de technical file aan, die nodig is om deze CE markering aan te vragen. RVC is een groeiend, dynamisch bedrijf dat onder andere Clinical Assistant levert aan een groot aantal Nederlandse ziekenhuizen. Clinical Assistant is een EnterprisePACS die het beeldmanagement voor het hele ziekenhuis verzorgt; alle beeldresultaten van meer dan 35 specialismen bijeen.

Clinical assistant

Samen met een groep enthousiaste engineers en managers hielpen we de Clinical Assistant te releasen. Met exploratief testen vergrootten we de kwaliteit van het testen en daarmee de software. Bij de invoering ontstond initieel wat weerstand: we hebben toch testgevallen en hoe zit het met aantoonbaarheid? Maar eigenlijk direct bij de eerste sessie was men om: door deze wijze van testen kunnen we onze expertise veel gerichter en flexibeler inzetten! De resultaten van de exploratieve testen zijn opgeleverd als onderdeel van de testrapportages in de technical file. Aanvullend zijn testscripts uitgevoerd om te kunnen tonen dat in alle ondersteunde omgevingen aan de requirements wordt voldaan.

Wat kan Improve Quality Services voor u betekenen?

Maak een afspraak met één van onze experts via 040 202 18 03 of onze Contactpagina.

adviseren. leren. doen. Improve.

Scroll naar boven