Testen in een agile waterval

Improve werkt voor een bank aan een bancair systeem voor de grootzakelijke markt. In dit project wordt gewerkt met een externe leverancier.

Door agile elementen toe te passen in de watervalaanpak van de leverancier is het project beter beheersbaar geworden. Het werken in sprints en de ´daily standups´ bij het scrumbord hebben hieraan bijgedragen. De belangrijkste bijdrage is geleverd door de functieteams te veranderen in projectteams. Alle disciplines van de klant zitten nu bij elkaar en werken veel beter samen. De testers worden nu ook vanuit hun rol eerder betrokken bij het project.

Stap voor stap naar het eindresultaat

Om wachttijden verder zoveel mogelijk te beperken worden er tussenopleveringen en kleine fix updates geleverd door de leverancier. Ook is er de mogelijkheid om remote bij de leverancier in te loggen. Zo kunnen nieuwe releases globaal bekeken worden en oplossingsrichtingen zo snel mogelijk geverifieerd worden. Ook het op locatie testen van een nieuwe release draagt bij, maar dan vooral aan de samenwerking met de leverancier en het sneller oplossen van issues.

Tests gemakkelijk opstellen en onderhouden

Er is flink ingezet op testautomatisering om regressie issues snel en efficiënt te kunnen detecteren. Door gebruik te maken van een custom framework op basis van keywords zijn tests gemakkelijk op te stellen en te onderhouden. Van iedere test wordt een rapport gemaakt met verwachte en daadwerkelijke resultaten. Hierdoor zijn regressie of framework issues snel te detecteren. Een bekende valkuil bij testautomatisering is dat alle testcases worden geautomatiseerd. Door in plaats daarvan slim en selectief te automatiseren blijft de regressieset overzichtelijk en beheersbaar. In de afrondende fase van een project wordt een selectie gemaakt van de belangrijkste test cases; alleen deze worden opgenomen in de automatische regressieset.

Wat kan Improve Quality Services voor u betekenen?

Maak een afspraak met één van onze experts via 040 202 18 03 of onze Contactpagina.

adviseren. leren. doen. Improve.

Scroll naar boven