The Agile WoW bij een energiebedrijf

Innogy is het internationale moederbedrijf van bekende merken als Essent en Engergiedirect.nl. Bij Innogy wordt elke dag gewerkt aan een duurzame toekomst door niet alleen energie op te wekken uit hernieuwbare bronnen zoals de zon en de wind maar ook door met innovatieve oplossingen te komen om slimmer om te gaan met energie. De apps van Essent en Engergiedirect.nl moeten hier ook aan bijdragen door inzicht te geven in verbruik en mogelijke besparing.

Bij Innogy is een consultant van Improve gestart om de appteams te begeleiden en te coachen in de Agile way of working. De opdracht was veelzijdig. Het was chaotisch in de teams en het vertrouwen was laag. Om de teams stabieler en ook voorspelbaarder te maken heeft de consultant juist minder regels toegepast, door eerst de teugels los te laten en het team vanuit vertrouwen weer te laten ‘leveren’. Vanuit dat vertrouwen wordt het voor een team makkelijker om zich te committeren en (zelf gestelde) doelen te halen. De klant wilde uiteindelijk de activiteiten van deze teams naar een nearshore partner overbrengen. Hiervoor moest de werkwijze inzichtelijk, voorspelbaar en overdraagbaar worden. Onze consultant heeft de teams begeleid om van twee teams naar één team te gaan met een gedeelde code-base. Het laatste deel van de opdracht was om het werk van het inmiddels samengevoegde team over te dragen naar de near-shore partner én de eigen organisatie te begeleiden in de nieuwe samenwerkingsvorm.

Deze opdracht kenmerkte zich doordat vertrouwen, veiligheid en motivatie een grote rol spelen. In een Agile / Scrum omgeving werken onze consultants altijd aan het laten groeien van teams. Wanneer duidelijk is dat het team gaat stoppen, vervalt dit element van ‘groei’ en moeten er andere middelen ingezet worden om het team gemotiveerd te houden. Openheid en transparantie over het proces en eenieders rol zijn hierin de sleutels tot succes.

Wat kan Improve Quality Services voor u betekenen?

Maak een afspraak met één van onze experts via 040 202 18 03 of onze Contactpagina.

adviseren. leren. doen. Improve.

Scroll naar boven