Workshop Brainwriting

Manon Penning en Piet de Roo, oktober 2015

Hoe achterhaal je requirements? Een standaard methode is het spreken met, of observeren van stakeholders. Het bedenken van compleet nieuwe dingen lijkt vaak erg lastig.

Toch hoeft dat niet zo moeilijk te zijn en het kan zelfs erg snel. In deze workshop ervaren de deelnemers hoe je in zeer korte tijd veel bijzonder creatieve requirements boven tafel krijgt. De werkwijze is direct in de praktijk toepasbaar.

In ca. 5 minuten leggen we uit wat de elicitatietechniek “Brainwriting” inhoudt. De deelnemers gaan daarna naar één van de tafels, waar plaats is voor maximaal 6 personen. Op de tafels liggen pennen en werkbladen, die tijdens de oefening worden gebruikt. Voor elke tafel is de scope – het onderwerp – van de “Brainwriting” sessie vooraf bepaald. Gedurende 30 minuten (6 “rondes” van 5 minuten) genereren de deelnemers ideeën binnen de scope van hun “Brainwriting” sessie. Na exact 30 minuten is de oefening afgelopen en heeft elk team van 6 personen maar liefst 108 ideeën gegenereerd. In de laatste 10 minuten zal aan een vertegenwoordiger van elk van de teams gevraagd worden hun meest creatieve ideeën voor te lezen en kort te vertellen hoe ze het proces hebben ervaren. We sluiten af met wat tips en hints voor de praktijk.

Wat kan Improve Quality Services voor u betekenen?

Maak een afspraak met één van onze experts via 040 202 18 03 of onze Contactpagina.

adviseren. leren. doen. Improve.

Scroll naar boven