Afwegingen bij het testen van een software applicatie op een context-driven manier

Joris Meerts, Ruud Cox, Huib Schoots, juni 2018

Binnen het kader van context-driven testen (Kaner, Bach, & Pettichord, 2001) wordt de werkwijze die men toepast bij het testen van software bepaald door de situatie waarin de tester verkeert.

en kwalitatief goede aanpak wordt niet gestuurd door een voorgeschreven proces of door een verzameling van handelingen die men gewoon is te doen. Een goede benadering ontstaat juist door het inzetten van vaardigheden die ervoor zorgen dat het testen aansluit bij de omstandigheden van het softwareproject…

Zo begint het verslag van de testers Jos Duisings, Ruud Cox, Joris Meerts en Huib Schoots. Samen hebben ze een sessie uitgevoerd (van één dag) en dit geheel op een context-driven manier gedaan. Een vrij uniek document wat inzicht geeft in de context -driven aanpak in testen. Eén belangrijk  punt in de context-driven test community is om je praktijkervaringen te delen met anderen, zodat men ervan kan leren. En dit is precies zo’n voorbeeld. Recht-door-zee beschreven, geen opsmuk, maar duidelijk het verhaal van het context-driven manier van testen.

Wat kan Improve Quality Services voor u betekenen?

Maak een afspraak met één van onze experts via 040 202 18 03 of onze Contactpagina.

adviseren. leren. doen. Improve.

Scroll naar boven