Gedistribueerd agile testen voor the cloud

Greenclouds online is een startup-bedrijf dat “Infrastructure as a service” verkoopt. Dit betekent dat ze storage, geheugen en computing overcapaciteit van onder andere ISP’s inkopen en verkopen aan klanten via een indirect kanaal.

In dit project wordt een platform gebouwd dat het mogelijk maakt om aggregatie en orkestratie te doen van aangeboden overcapaciteit. Eindklanten zijn in staat om via self service à la Amazon of via een reseller deze storage en computing capaciteit aan te laten maken in the cloud.

Naast de technische uitdagingen, zoals het terugclaimen van de capaciteit door de supplier, zonder dat de klant er hinder van ondervindt en het gebruik van nieuwe technologieën, zijn er ook organisatorische uitdagingen. Een van de uitdagingen is dat het projectteam verdeeld zit over heel Europa. Maar door het gebruik van Skype en GoTo Meeting worden de communicatielijnen kort gehouden. Op deze manier kan er in een 2 weken durende sprint elke keer weer nieuwe functionaliteit worden opgeleverd.

Binnen dit project is de testspecialist verantwoordelijk voor het organiseren, specificeren en uitvoeren van de End2End tests. Deze tests zijn gebaseerd op de use cases. Ook geeft de testspecialist ondersteuning in testen in de verschillende componenten. Een voorbeeld is dat hij de testen specificeert voor de Rules Engine, zodat de ontwikkelaar hier geautomatiseerde testen van kan maken met jMeter.

Wat kan Improve Quality Services voor u betekenen?

Maak een afspraak met één van onze experts via 040 202 18 03 of onze Contactpagina.

adviseren. leren. doen. Improve.

Scroll naar boven