Trainingsvormen

Bij Improve leer je niet alleen van je docent, maar ook van andere deelnemers. Daarom stemmen we in al onze opleidingsvormen jouw leerdoelen en kennisniveau af op de andere deelnemers. Zo behaal je een optimaal resultaat. Wil je zeker weten dat tijdens opleidingen de toepassing in de praktijk van jouw organisatie centraal staat? Kies dan voor een leertraject. De keuzes:

 1. Klassikaal open inschrijving: de meeste opleidingen vinden 4 tot 8 maal per jaar plaats. Je neemt kennis van actuele ontwikkelingen en krijgt veel praktische oefeningen. Deze trainingen verzorgen we ook in het virtuele klassikaal, online.
 2. Klassikaal in-house: met een training op maat stemmen we jouw leerdoelen optimaal af op jouw praktijk. Trainingen zijn mogelijk in het Nederlands of in het Engels.
 3. Begeleiding en coaching: met een coaching- of begeleidingstraject brengt je na de opleiding alles wat je hebt geleerd in de praktijk. Dit verhoogt de effectiviteit van de training.
 4. E-learning: diverse opleidingen bieden we als professionele e-learningmodule. Je leert in een professionele omgeving wanneer en waar jij dit wilt.

Door de intrede van corona is de opkomst van andere trainingsvormen in een stroomversnelling gekomen. Zo kennen we inmiddels de volgende trainingsvormen:

 • Live klassikaal: Dit betreft een training waar de deelnemers en de trainers zich fysiek in een klaslokaal bevinden. Dit is wat we voorheen als standaard vorm hanteerden.
 • Live virtueel: Deze vorm wordt ook wel de virtual classroom genoemd. Bij deze trainingsvorm wordt er live training gegeven, maar wel op afstand. Via de computer hebben de deelnemers live contact met de trainer en met de andere deelnemers.
 • Hybride training: bij deze trainingsvorm is een deel van de trainingsgroep samen met de trainer fysiek in het klaslokaal aanwezig, een ander deel van de groep is op afstand, via de computer, digitaal aanwezig in de training. Bij deze vorm is dus ook live begeleiding van de trainer.
 • E-learning, ook wel online training genoemd: Dit betreft een training waarbij de deelnemer zonder live begeleiding van een trainer, op eigen locatie, op een zelf gekozen tijdstipt een training via zijn/haar computer volgt.
 • Blended training: Dit is een vorm waarbij een mix van 2 of meer van bovenstaande vormen gecombineerd kan worden. Hierdoor kan een deel van de training individueel in eigen tijd worden gevolgd, en een deel live onder begeleiding van een trainer samen met de andere deelnemers.

Leertrajecten

Je wilt het beste rendement uit een opleiding halen. En je wilt zeker weten dat tijdens de opleiding jouw dagelijkse praktijk centraal staat. Laat je team dan een leertraject volgen. Met een leertraject behaal je optimaal resultaat uit de opleidingsinvestering. Het programma van een leertraject maken wij speciaal op maat voor jouw organisatie. We combineren daarin diverse opleidingsvormen. Bijvoorbeeld een in-house training, gevolgd door coaching op de werkvloer waarbij we het geleerde in uw context in de praktijk helpen brengen.

Maatwerkopleidingen

Wilt je meerdere personen tegelijk trainen? Of heb je specifieke wensen over de inhoud? Overweeg dan een maatwerktraining op locatie. Voor zo’n bedrijfsinterne training onderzoeken we samen met jou wie de opleiding gaan volgen en wat er kan veranderen om deze deelnemers hun werk beter te laten doen. Improve Quality Services vertaalt de vraagstukken naar leerdoelen. Indien van toepassing bewaken wij dat de maatwerkopleiding blijft voldoen aan de exameneisen van ISTQB, IREB of TMMi. Daarna ontwerpt onze opleidingskundige het programma, integraal en innovatief:

 • Integraal: elke maatwerkopleiding kent een voor- en natraject. We vragen deelnemers vooraf om praktijkervaringen in te brengen. Achteraf geven we deelnemers feedback op de toepassing van de lesstof in hun eigen praktijk.
 • Innovatief: we nemen de meest actuele ontwikkelingen uit het vakgebied op in het programma, we zoeken doorlopend de interactie met de deelnemers op en we maken waar mogelijk gebruik van nieuwe media.

Wat kost een opleiding bij Improve?

Voor het volgen van een opleiding investeer je in eerste instantie tijd: een opleiding duurt vaak een of meerdere dagdelen. Bij maatwerk denk je ook mee over de leerdoelen en programma. Daarnaast betaal je voor de docent, de ontwikkeling van de opleiding, de bijeenkomsten en eventueel het natraject.
Wil je extra coaching? Coaching op de werkvloer is goedkoper dan je denkt: doordat je je werk beter kunt doen, verlies je veel minder productieve uren.

Wat levert een opleiding op?

Elke opleiding vormt een praktisch antwoord op de vraagstukken in jouw organisatie. Deelnemers aan de opleidingen van Improve gaan vaak al tijdens de training onder begeleiding van de expert aan de slag met het toepassen van kennis op hun eigen praktijk. Na afloop zijn zij in staat om hun werk beter te doen. Optimaal rendement op je investeringsbudget!

Scroll naar boven